
Våren och sommaren är festernas förlovade tid.
Många firar dimissionsfest, födelsedag, bröllop eller att sommaren har anlänt. Då
vill man gärna bjuda på någonting riktigt gott åt nära och kära. Ett enkelt sätt
att få gästerna nöjda är att bjuda på buffébord där det finns någonting för en
var. Du kan ställa fram pajer, marinerade grönsaker och bönor, fisk- och kötträtter,
sallader, bröd och ostar. Glöm inte att satsa på planeringen med dukningen. Den får
gärna ha ett tema som passar in i festsammanhanget.
Mängderna som anges är per person så du kan ta gånger 10 eller 100 beroende på hur
många gäster som väntas.
Vårig
buffésallad
30 g olika salladssorter + rucola
30 g grön sparris
en skiva gul paprika
30 g bondost
¼ avokado
1 kokt ägg
Dekoration: pinjenötter, basilika
Dressing: citronsaft, olivolja, pepparmix ur kvarnen
Koka äggen hårda 810 minuter. Koka sparrisen 1015 minuter beroende på hur
tjock den är. Den skall inte kokas för länge och bli övermjuk.
Skala avokadon, skiva den och lägg vackert upp den i salladen med de övriga
salladsingredienserna.
Skär bondosten i skivor och stek skivorna vackert bruna i lite smör på båda
sidor.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under omrörning. Dekorera med rostade
pinjenötter och basilikans bladskott.
Variera gärna grönsakerna beroende på tillgången i matbutiken.
  FLER
MATBITAR OCH LUNCHLÅDOR
Löntagaren 17.5.2011 nr
3/11
|