. vane.jpg (302 bytes)
 


Våren och sommaren är festernas förlovade tid. Många firar dimissionsfest, födelsedag, bröllop eller att sommaren har anlänt. Då vill man gärna bjuda på någonting riktigt gott åt nära och kära. Ett enkelt sätt att få gästerna nöjda är att bjuda på buffébord där det finns någonting för en var. Du kan ställa fram pajer, marinerade grönsaker och bönor, fisk- och kötträtter, sallader, bröd och ostar. Glöm inte att satsa på planeringen med dukningen. Den får gärna ha ett tema som passar in i festsammanhanget.Foto: PATRIK LINDSTRÖM
Mängderna som anges är per person så du kan ta gånger 10 eller 100 beroende på hur många gäster som väntas.


Vårig buffésallad

30 g olika salladssorter + rucola
30 g grön sparris
en skiva gul paprika
30 g bondost
¼ avokado
1 kokt ägg


Dekoration: pinjenötter, basilika
Dressing: citronsaft, olivolja, pepparmix ur kvarnen


Koka äggen hårda 8–10 minuter. Koka sparrisen 10–15 minuter beroende på hur tjock den är. Den skall inte kokas för länge och bli övermjuk.
  Skala avokadon, skiva den och lägg vackert upp den i salladen med de övriga salladsingredienserna.
  Skär bondosten i skivor och stek skivorna vackert bruna i lite smör på båda sidor.
  Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under omrörning. Dekorera med rostade pinjenötter och basilikans bladskott.
  Variera gärna grönsakerna beroende på tillgången i matbutiken.

 

runu.gif (924 bytes)runu.gif (924 bytes)runu.gif (924 bytes) FLER MATBITAR OCH LUNCHLÅDOR

Löntagaren 17.5.2011 nr 3/11

 

hava500.jpg (350 bytes)

lt-ylos.jpg (843 bytes)lt-back.jpg (825 bytes)

marne.gif (45 bytes)