
Lunchlådan
Solveig Backström
www.marthaforbundet.fi
 Vi har redan många gånger om packat matsäcken
för jobbet, både hemma och i tidningen Löntagaren. Ibland har det blivit goda rester
från kvällens middag till följande dags lunch på jobbet, ibland har resterna fått nya
kläder och blivit någonting helt annat.
Men hur som helst så packar vi idag in kycklingsalladen i wrappers och får en god
helhet med bröd och sallad till lunch. På bilden syns kycklingwrappers men jag
rekommenderar också att smaka på tonfiskröran, allt efter smak och tycke.
WRAPPERS
4 port.
4 mjuka rektangulära tunnbröd
salladsblad
Fyllning 1:
Currykycklingsallad:
4 dl stekt kyckling i bitar
1 äpple i tärningar
1 tsk curry
2 dl djupfrysta ärter
2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 tsk curry
salladsblad
Blanda samman ingredienserna till fyllningen och fördela den på tunnbrödena. Rulla
ihop och slå in i smörpapper.
Fyllning 2:
salladsblad
10 hackade oliver
TONFISKRÖRA:
2 burkar tonfisk, ā 200 g
1 hackad rödlök
2 dl lätt crčme fraiche
1 tsk curry
Låt tonfisken rinna av väl. Mosa
fisken och blanda med lök, lätt crčme fraiche och curry. Bred ut röran på
tunnbröden. Lägg på sallad och oliver. Rulla ihop och slå in i smörgåspapper.
Om du är sugen på ett lätt mellanmål eller en liten dessert kan du trolla den
väldigt snabbt. Med hjälp av några få ingredienser. Det du behöver är osmaksatt
yoghurt, mysli och frukt.
YOGHURTMUMS
2 port.
2 dl yoghurt
4 msk mysli
1/2 banan
5 vindruvor, gärna mörka
Varva yoghurt, mysli och frukt i en glas- eller porslinsskål. Dekorera med
vindruvshalvor.
FLER
LUNCHLÅDOR
Hönssoppa
Pasta
Broilergryta
Pastasallad
Grillad eller halstrad gösfilé
Semestersallad med rökt fisk
Pasta med svamp-baconsås
Rotfruktsbiff, Fylld paprika
Kålsoppa med lammkött
Rödbetsplättar med currykyckling och
äppel-grynost
Sellerisoppa med parmesan och vinbärspaj
Lammfärsrulader, pasha och citronmeliss
Sallad som du vill o Bärcocktail
Ugnsbakad potatis, Caesarsallad, Äppelkam
Squashpaj med pesto
Siksallad och sommarpaj
Skördepasta
Höstgrytan, romtopf
Rödbetsgratäng och smaksatt yoghurt
Stekt kalkonfilé med portvinssås
Fransk löksoppa
Wrappers, yoghurtmums
Fyllda ägg
Ostgratinerad rotselleri, svampstuvning
Fylld gratinerad zucchini o Fruktkompott
Limegravad lax
Snabb wok med savoykål
Svampgryta
Svampomelett
Lutfiskpudding,
plommonkvarg
Tomat-basilikasoppa
Korv- och böngryta
Bblomkåhlspuré & fruktsallad
Couscoussallad o amerikanskt revbensspjäll
Fiskspett med färg, marinad & sås
Fruktig broilersallad & blåbärskaka
Broccolisoppa & hallonsmoothie
Hösttallrik, drottningtårta
Skördepasta med rotsakssås
Glasmästarsill, senapsgravad
strömmingsfilé, rödbetstzatziki
Selleribiff med svampfräs och ugnsbakad
potatis med
broccoli-örtfyllning
Grönsaksplättar med rödbetstzatziki,
rödbetstzatziki och potatisrieska
Wrappers, gurksallad, äppeltårta
Gösfilé i paprikasås
Bönsallad o rabarberkaka
Löntagaren 7.3.2003 nr
2/03
|