Kombinationen fetaost och
pesto är jättegod och pajen blir vacker med squash på ytan.
Till 68 pers:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
300 g fetaost
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 msk pesto
1/2 medelstor squash
Garnering:
10 körsbärstomater
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
några blad färsk basilika
Blanda smör och mjöl snabbt och tillsätt vatten så det blir en deg. Tryck ut degen
i en pajform, ca 28 cm i diameter med löstagbar kant, och låt formen vila i kylen 20
min.
Så här långt kan du förbereda - resten går snabbt strax före festen! Eller så
kan du också grädda pajen klar och värma den i mikro eller ugn då den skall serveras.
Förgrädda pajskalet i 225° ca 10 min.
Smula ner osten i pajskalet.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar, slå smeten i formen. Klicka ut peston och
bred ut den så gott det går.
Hyvla squashen med osthyvel eller skär den i tunna skivor och arrangera skivorna över
pajen. Pensla med olja. Grädda pajen ca 30 min.
Klyv tomaterna, blanda dem med hackad basilika, olja, vinäger, salt och peppar och
lägg på pajen inför serveringen.
Servera en god grönsallad med körsbärstomater och färsk basilika till pajen.